En grøn fodboldfans liv

mandag, september 11, 2006

Et vanskeligt spørgsmål

posted by Kløverhjertet at 16:38

Når man taler om professionelle sportudøvere og alkohol, så er det et meget prekært spørgsmål.

Skal man have en streng politik på området, el. kan man forvente at disse spillere selv kan styre det, uden at det nævnes i kontrakten.

Hvis det står omtalt i kontrakten, skal man så også følge op på det, ved at sende "spioner" i byen, for at sikre sig, at reglerne bliver overholdt?

Selve spørgsmålet omkring hvor meget en professionel klub / virksomhed kan stille af krav til spillerne, der trods alt bare er almindelige mennesker, og oftest i den alder, hvor de fleste af vennerne jævnligt drikker sig en hel træstamme i øret er vanskelig, og der er mange forbehold man skal tage.

Der er ingen tvivl om, at alkohol påvirker kroppen samt hjernen, og hvor meget disse magter, i det mindste i et par dage - og da spillerne lever af en toptrimmet krop, så må det siges, at det er meget vigtig for klubben, at man ikke drikker så meget, så man er synligt beruset i dagene op til en kamp, men formentlig heller ikke før træning, da man så ikke får det optimale ud af træningen.
Samtidig skal man også se på hvilket signal det sender til klubbens / virksomhedens fans, publikum og sponsorer; hvis klubbens eneste reelle aktiv - spillerne, tydeligt viser, i løbet af ugen op til en kamp, at de ikke tager deres arbejde seriøst, ved bevidst at gå ud og gøre deres arbejdsredskaber mindre effektive, ved at sløve dem med alkohol.

Men på den anden side står den enkelte persons frihed, og vurderingen af hvorvidt en klub / virksomhed kan forlange, at det, at man er ansat i en topklub, som professionel sportsudøver, er ensbetydende med, at man slet ikke må drikke sig fuld i ca. 40-45 uger om året?

Der er ingen tvivl om, at jo flere penge der er kommet i sporten, jo skrappere er kravene til sportsudøverne blevet. Før i tiden var det meget almindeligt at sportsudøvere, også professionelle, drak sig berusede for at fejre en sejr, el. komme sig over et nederlag - det var også almindeligt at de røg el. bare spiste det de havde lyst til. Men med moderne fodbold så er dette ændret, og idag er der kostplaner der skal følges slavisk, rygning er forbudt og detsamme er alkohol formentlig også i langt de fleste klubber. Men er det bare en uskreven regel, el. er det decideret indskrevet i kontrakten - og hvis det er indskrevet i kontrakten, hvad sker der så, når spillerne ikke overholder disse regler?

Desværre er det disse tanker der præger mig, her dagen efter et meget pinligt nederlag på Fyn; hvor alt for mange Viborg F.F.-spillere slet ikke præsterede det de burde og normalt kan.
Grunden til at det er disse tanker der fylder i min bevidsthed er desværre åbenlys, flere af spillerne var i byen og var ikke bare der for at få en enkelt øl, men var så fulde, så de knapt kunne gå igennem en døråbning sidst på natten - og det var ikke kun en dag, men torsdag, fredag og lørdag i sidste weekend, hvor de udnyttede landsholdspausen på denne måde, og når de er så fulde i den offentlige sfære, så vil jeg helst slet ikke tænke på, hvordan de kan ske at være, i det lukkede private rum, hjemme hos dem selv.

Når man så ser hvordan Viborg F.F.s spillere præsterede i går, så bliver det pludselig et spørgsmål om hvorvidt disse spillere rent faktisk kan styre det selv - og om klubben har nosser nok, til at gå ind og diktere hvordan spillerne skal leve 24/7 når de hæver en, for tiden, alt for høj hyre.

Jeg håber klubben er klar over hvordan spillerne har opførst sig i sidste weekend, og at det får konsekvenser; for det er desværre spillernes opførsel i sidste uge som er samtaleemnet idag i byen; i større omfang end nederlaget igår.

Hvor meget dårlig omtale, og evt. også manglende indtægter (i form af tilskuere der ikke vil møde op på stadion for at se spillerne underpræstere, samt sponsorer der bliver sure, og vælger at lægge pengene i en anden klub, som har en mere professionel indstilling igennem hele virksomheden samt et bedre ry lokalt, end hvad Viborg F.F. snart har, hvis dette får lov til at fortsætte), som klubben kan bære; det er ikke til at sige, men et er sikkert, lige nu snakker vi om klubbens overlevelse, og med det spil og den indstilling som spillerne lægger for dagen både på og udenfor grønsværen, så rykker klubben ned til sommer - og så er det ikke kun spillerne der har tømmermænd, men så vil hele klubben lide af tømmermænd i lang tid.

Nej lige nu er det ikke sjov at være Viborg F.F. fan, men mon ikke det er bedre end at være Morten Jensen, Poul-Arne Jensen el. Tommy Møller Nielsen? For det er trods alt dem der skal til at træffe en meget tung og vigtig beslutning nu.
Hvad er vigtigst, klubben el. spillerne?
Er de i tvivl vil jeg gerne levere svaret, det svar som alle fans er enige om.

Her er en ledetråd
Ingen over klubben!